Vrouwenfluisteraar te gast

Zaak en Vrouw

Marjan Hartog

[NOORDKOP] "We kunnen elkaar goed ondersteunen," zegt Wendy Houdijk, vicevoorzitter van Zaak & Vrouw; het in 2011 opgerichte netwerkplatform voor vrouwelijke ondernemers uit Hollands Kroon, Texel en Den Helder. "De bedrijven die de leden runnen zijn heel divers, van fotograaf tot keukenverkoper en van horecaondernemer tot coach en garagehouder", laat Wendy weten. "Er zijn altijd gezamenlijke thema's waarover we allemaal informatie kunnen gebruiken".

[BIJEENKOMSTEN] Per jaar worden er vier netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Deze zijn erop gericht om elkaar te leren kennen, kennis over te dragen en informatie uit te wisselen. "Als je weet wat de ander te bieden heeft, dan kunnen we elkaar helpen of elkaar aanraden bij mensen die iemand zoeken voor een opdracht". Twee van de bijeenkomsten zijn openbaar. Dan zijn andere vrouwelijke zelfstandigen welkom. De andere twee zijn besloten bijeenkomsten die bijvoorbeeld worden gehouden bij één van de leden. Deze avonden starten bijna altijd om 17.30 uur met een maaltijd, gevolgd door een thema en netwerktijd. De eindtijd wordt altijd rond 21.00 uur aangehouden zodat de dames vanaf Texel zeker het laatste veer naar huis kunnen halen.

[LEDENAVOND] De besloten avonden zijn de afgelopen jaren gevuld met uiteenlopende thema's. Zo hebben de onderneemsters zich op diverse locaties laten informeren over 'De imagoswitch van de gemeente Den Helder', 'Wat als je langdurig ziek wordt?', 'Hoe regel je je pensioen?'. Het biedt ook de kans om bij elkaar 'in de keuken' te kijken. Nieuwe leden zijn welkom en kunnen zichzelf en hun bedrijf presenteren in de groep.

[JAN HEEMSKERK] Op 23 november is er een openbare avond waarbij Jan Heemskerk spreker zal zijn de Rabobank in Den Helder. Jan is naast vader en echtgenoot ook redacteur, journalist en columnist. Zijn columns waren te lezen in onder andere LINDA, Flair, Kek mama , Vrouw, de Volkskrant en Winelife. Regelmatig was de co- auteur van boeken als 'Mannen, de waarheid' op televisie te zien als gast bij RTL Late night of Koffietijd.

[VROUWENFLUISTERAAR] Heemskerk noemt zichzelf 'De vrouwenfluisteraar'. Hij kan tips geven over hoe volgens hem vrouwen 'de baas van de wereld' zouden kunnen worden. Hij heeft zich verdiept in het verschil tussen mannen en vrouwen. Hoe mannen praten, hoe vrouwen praten, hoe ze met elkaar praten en hoe ze elkaar beter zouden kunnen begrijpen. Hij verbaasd zich bijvoorbeeld –zoals hij in een van zijn columns beschrijft- over dat vrouwen zichzelf geen rust gunnen. 'Als er een uurtje over is tussen werk en zorgen voor het gezin wordt er wel weer vrijwilligerswerk of poweryoga ingepland'. Tijdens de bijeenkomst mogen de aanwezige dames Jan 'het hemd van het lijf' vragen over alles wat ze willen weten.

[AANMELDEN] De openbare avond van Zaak &Vrouw is in het gebouw van de Rabobank, Verkeerstorenweg 3 in Den Helder. Inloop vanaf 18.30 uur en om 19.00 uur zal Jan Heemskerk van start gaan. Voor leden is deze avond gratis, niet-leden betalen €25,00, te betalen bij aanmelding via www.zakenvrouw.biz.