Advertorial

Nieuwe bluspakken voor brandweer-vrijwilligers

[CASTRICUM] De brandweervrijwilligers in Castricum, Akersloot en Limmen hebben nieuwe bluspakken gekregen. De brandweer in heel Noord-Holland Noord wordt tussen nu en het tweede kwartaal van volgend jaar namelijk volledig in het nieuw gestoken.

"De bestaande pakken waren qua leeftijd en kwaliteit zo verschillend, dat we hebben besloten alles te vervangen. Dit jaar worden 1100 collega's in het nieuw gestoken, volgend jaar nog eens 400", zegt plaatsvervangend teamcommandant Regio Alkmaar Hakan Meijer. De helmen zijn deels al uitgeleverd, de eerste pakken komen nu dus bij de kazernes aan.

[KAKI] De nieuwe Viking-outfit heeft de kleur kaki, waarop vuil eerder zichtbaar is. Met de komst van de nieuwe uitrukkleding verdwijnt het onderscheid in kleuren. Bevelvoerder, Officier van Dienst, manschap: iedereen loopt straks in hetzelfde pak. Dit zorgt voor herkenbaarheid in de hele regio. Functies worden aangeduid met schouderstukken, die met klittenband worden bevestigd.

[TESTGEZELSCHAP] De nieuwe uitrukkleding is uitgekozen door een testgezelschap van tien vrijwilligers en beroeps. Zij probeerden twee dagen lang pakken van vier verschillende soorten aanbieders en kwamen unaniem tot dezelfde keuze. Met name op comfort scoorden de pakken goed: erg belangrijk voor brandweermannen en –vrouwen die natuurlijk vaak in oncomfortabele situaties moeten handelen.