Mooie donatie voor jeugd van Rooswijk

[VELSEN-NOORD] Honkbal- en softbalvereniging Rooswijk heeft van het Schipholfonds een donatie ontvangen van €1.180. De gift wordt door de club uit Velsen-Noord gebruikt voor de aanschaf van nieuw trainingsmateriaal. Voor Rooswijk nam jeugdlid Romy Zwart woensdag 22 november de donatie in ontvangst.

Jaarlijks ondersteunt het Schipholfonds een groot aantal verenigingen uit de regio met een financiële tegemoetkoming. Hiermee wil het Schipholfonds bijdragen aan sportief bewegen in de omgeving van Schiphol. Jeugdleden tussen 6 en 16 jaar van sportverenigingen binnen het werkgebied van het Schipholfonds kregen tussen half augustus en eind september de gelegenheid om een aanvraag in te dienen voor de speciale jeugdronde 2017. In totaal zijn 74 aanvragen ingediend.

[MOOIE BELONING] De 15-jarige Romy Zwart koos ervoor een bijdrage aan te vragen om nieuw materiaal voor haar club te kunnen aanschaffen. Tot enthousiasme van voorzitter Sebastiaan Hoogervorst. "Met deze donatie kunnen we niet alleen nieuw trainingsmateriaal aanschaffen, het is zeker ook een mooie beloning voor onze jeugdteams, die afgelopen seizoen erg goed speelden", aldus Hoogervorst.

[UIT HANDEN TOM EGBERTS] In totaal heeft het Schipholfonds €50.000 uitgereikt aan verenigingen. Het was geen gemakkelijke taak om uit alle goede, leuke en mooie aanvragen een keuze te maken, aldus het Schipholfonds, maar uiteindelijk zijn er 37 winnaars gekozen. Rooswijk was daar dus één van. Tijdens een feestelijke middag op Schiphol ontvingen de winnaars onlangs een cheque met het gewonnen bedrag. Romy Zwart ontving de cheque, namens Rooswijk, uit handen van de voorzitter van het Schipholfonds Tom Egbers en bestuurslid R.Groot.