Apollo blij met kunstgras

Samenwerking van korfbal- en hockeyvereniging

Wilfred van den Hoven

[HEERHUGOWAARD] "De saamhorigheid binnen Apollo in stand zien te houden." Piet Doedens heeft weinig tijd nodig om zijn belangrijkste doelstelling voor de komende jaren te formuleren. De voorzitter van de Heerhugowaardse korfbalvereniging Apollo is een tevreden mens. Afgelopen week ontving de preses de sleutels van de nieuwe kunstgrasvelden waarover de korfballers nu kunnen beschikken.

[FIJNE SAMENWERKING] Piet Doedens: "We zijn heel blij met de velden. Ik denk dat het een resultaat is van de fijne samenwerking die we hier op sportpark De Vork met de buren van Mixed Hockey-Club (MHC) Heerhugowaard hebben. De hockeyclub groeit nog steeds en zat ook krap in hun velden. We hebben een heel goed contact met elkaar. Zo gebruiken we al jaren samen een combiveld."

Overleg hierbij is belangrijk, geeft de voorzitter aan. "Ik ben van mening dat door overleg veel met elkaar bereikt kan worden. Zowel wij als korfbalclub, maar ook de hockeyvereniging, hebben veel baat bij de nieuwe kunstgrasvelden. Iedereen is blij met het resultaat."

Bij de realisatie van de velden was een belangrijke rol weggelegd voor de medewerkers van Heerhugowaard Sport NV. "Zij exploiteren en beheren onder andere de gemeentelijke sportaccommodaties zoals hier op De Vork. Ook met hen verloopt de samenwerking erg fijn", aldus Piet Doedens die zijn vijfde jaar ingaat als voorzitter van de Waardse korfbalclub.

"Doordat mijn twee jongste kinderen bij Apollo gingen spelen ben ik er een beetje ingerold. Besturen is me wel met de paplepel ingegoten. Ik heb vroeger zelf ook veel gesport. Nee, geen korfbal. Tafeltennis en handbal vooral. Maar ook heb ik me als bestuurder altijd ingezet. Zo ben ik voorheen ook voorzitter geweest bij Kolping in Alkmaar. En nu dan bij het korfbal."

[JEUGD BELANGRIJK] Piet vindt Apollo is een geweldige vereniging. "Ik laat mijn gezicht zien waar het kan. Dus ook bij de jeugd. Dat onderdeel is heel belangrijk binnen de club. Het ledenaantal bij de jeugd groeit nog steeds, dat komt mede door het schoolkorfbal dat niet meer weg te denken is. Het levert de club altijd veel nieuwe jeugdleden op. Door het schoolkorfbal zijn ook twee van mijn kinderen hier gekomen, en ik dus ook. Mijn voorganger had aangegeven te gaan stoppen, en ik wil altijd graag helpen als ik ergens bij betrokken ben. Mijn kinderen vonden het prima als ik actief zou worden binnen de club", aldus de 63- jarige voorzitter.

[BLIJVEN ONTWIKKELEN] Piet Doedens loopt al heel wat jaren mee in de sportwereld en ervaart de omgang met elkaar in de korfbalwereld als heel plezierig. "Mannen en vrouwen, jongens en meisjes die met elkaar samen spelen. Ja, binnen Apollo heerst een groot saamhorigheidsgevoel. Als bestuur hopen we dat Apollo zich ook op dit punt kan blijven ontwikkelen. En met de nieuwe velden en de goede contacten met de buren van MHC kijken we hier bij Apollo met vertrouwen uit naar de toekomst".