[Ron de Haan voert VrijeLijst aan

[CASTRICUM] Gemeenteraadslid Ron de Haan is - weinig verrassend - gekozen tot lijstaanvoerder van De Vrije Lijst, bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 21 maart 2018. Wel verrassend is de nummer vijf. Deze plek wordt bezet door Chiel de Bood, bekend als beheerder van de populaire Facebookgroep Je Bent Castricummer Als. Eerder werd al bekend dat mede-beheerder Edgar Nijman op de kandidatenlijst van D66 is geplaatst.

De VrijeLijst is een lokale partij die als speerpunten onder meer sociale woningbouw, cultuur en toerisme heeft. De partij presenteert een namenlijst met inwoners die naar eigen zeggen 'sterk verankerd zijn in de lokale gemeenschap.' Huidig carrousellid en fractiemedewerker Reinaud van de Fliert uit Bakkum, werkzaam voor de Gemeente Zaanstad op het Sociaal Domein, staat op plek twee. De derde kandidaat bij De VrijeLijst is Bärbel Böhling, bekend als woordvoerster van het bewonerscomité Toonbeeld en als landschapsarchitecte verbonden aan tal van gesprekstafels in Castricum en de regio. Tim de Heer, Schipholdeskundige uit Castricum, staat op plaats vier. Hoge noteringen op de lijst hebben ook Kim Thijssen (Limmen) en Paulien Zwikker (Castricum) op de plaatsen 6 en 7.

Nog voor de jaarwisseling verschijnt het verkiezingsprogramma 'Lokaal sterk: liever vandaag dan morgen'. "Herstel van vertrouwen in overheid en politiek zien wij als de belangrijkste opdracht", aldus Ron de Haan bij zijn uitverkiezing op de ledenvergadering. De volledige namenlijst van De VrijeLijst: 1 Ron de Haan, 2 Reinaud van de Fliert, 3 Bärbel Böhling, 4 Tim de Heer, 5 Chiel de Bood, 6 Kim Thijssen, 7 Paulien Zwikker, 8 Cok van Bergen Henegouw, 9 Henk Stots, 10 Marian Bleijendaal, 11 Cees Kingma, 12 Ard Laan Castricum, 13 Finsmar Zonneveld, 14 Jan Niemeijer, 15 Thetmar Lammers, 16 Jan Oene Edelenbosch, 17 Luc Hoekzema, 18 Ingrid Sauer, 19 Jan Molenaar.