Iedereen kan meedoen met 'Heel Tiel sport en beweegt!'

[TIEL] Op dinsdag 20 maart en donderdag 22 maart is er een informatieavond over het wandelevenement 'Heel Tiel sport en beweegt!' Tijdens de informatieavond horen de belangstellenden alles over dit unieke wandelevenement voor alle inwoners van Tiel. 

'Heel Tiel sport en beweegt' is een wandelevenement van april tot en met september 2018. Elke week wandelen groepen inwoners van Tiel  met elkaar. Er worden verschillende afstanden gelopen. Iedereen kan meedoen. Deelname is gratis. De wandeling start in de week van 17 april vanaf drie locaties in Tiel. 

Er zijn twee informatieavonden over dit wandelevenement; op dinsdag 20 maart of op donderdag 22 maart. De informatieavond is van 19.30 tot 21.00 uur in de raadszaal van het Tielse stadhuis, Ambtmanstraat 13 in Tiel.  

Steeds meer mensen hebben een ziekte die door een aangepaste leefstijl verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld diabetes (type 2), obesitas, hart- en vaatziekten, de longziekte COPD en nog tal van andere kwalen. Als u letterlijk in beweging komt, merkt u vaak al snel een opmerkelijk herstel.  Nog een reden om mee te doen: samen wandelen is gezellig. De wandelingen gaan altijd door, ook als het minder goed weer is. Gezond blijven vraagt immers ook een stukje discipline.

[BAS VAN DE GOOR FOUNDATION] Dit wandelevenement wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, in samenwerking met het Eerstelijns Centrum Tiel. Vorig jaar hebben zij met succes de Nationale Diabetes Challenge georganiseerd. Maar liefst 100 deelnemers liepen toen wekelijks 5, 7 of 10 kilometer voor een aantoonbaar betere conditie. Dit jaar doen ook lokale partners in de gezondheidszorg en de sport mee. Sportfriends Tiel speelt daarbij een coördinerende rol. 

Wie mee wil doen kan zich inschrijven via www.ecttiel.nl, de website van het Eerstelijns Centrum Tiel. Op dinsdag 17 april start de wandelgroep vanuit het ECT aan de Dodewaardlaan, vanaf donderdag of 19 april vanaf de ECT locatie Passewaaij. Binnenkort volgt ook de locatie Oosthonk. 

Info: 0344-640953 mevrouw A. Janssen, www.bvdgf.org