Weerbaarheidstrainingen in Purmerend

12-01-2018, 14:55 | Lezersnieuws | Marcel Poort

Datum:

vrijdag 16 maart 2018, 15:30 tot 16:30

Locatie:

Slenkstraat 50
SBO Het Tangram
Purmerend

Heb je moeite om voor je zelf op te komen? Wil je eens vaker van je af bijten? Wil je lekker actief bezig zijn? Geef je dan op voor de Rots & Water training!
Vrijdag 2 februari (van 15.30 uur tot 16.30 uur) start er weer een Rots en Water training in Purmerend voor kinderen van 8 tot 10 jaar. De hele training bestaat uit een kennismakingsgesprek en 8 bijeenkomsten.

Het Rots & Water-programma is een sociale competentie training. Dit betekent dat kinderen tijdens deze training leren om samen te werken, samen te spelen en samen te leven. Kinderen kunnen hierdoor leren zichzelf onafhankelijk op te stellen (Rots) en eigen keuzes te maken, maar ook leren hoe met anderen samen te werken en te spelen (Water).
Door veel fysieke oefeningen worden mentale en sociale vaardigheden geoefend. De oefeningen bieden veel plezier en inspanning en worden ondersteund door korte groepsgesprekken waarin ruimte is voor zelfreflectie (kijken naar je eigen gedrag). Hierdoor ontstaat zelfbeheersing en zelfvertrouwen.

Het is de bedoeling om kinderen op een leuke, intensieve en sportieve manier te leren om wat steviger in hun schoenen te staan. Uiteraard is de training ook gewoon een leuke en sportieve naschoolse bezigheid voor alle kinderen.
Meer informatie (en inschrijvingen) op www.praktijk-waernes.nl